1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. 35-ото издание на Националното изложение "Флора" в Бургас

35-ото издание на Националното изложение "Флора" в Бургас

В традиционното изложение се представят над 100 участници от цялата страна

35-ото издание на Националното изложение "Флора" в Бургас. В традиционното изложение се представят над 100 участници от цялата страна - флористи, производители и вносители на цветя, ландшафтни архитекти.

Темата на изложбата тази година е "Цветно" и десетки професионалисти и любители ще представят най-доброто от продукцията си, влагайки страст и фантазия при аранжирането на изложбените зони, съобщи Мирослава Аргирова от Експозиционен център "Флора", цитирана от БНР: "Представители имаме на фирми от цялата страна, като освен фирми, предлагащи цветя, градинска техника, градински инвентар и оборудване, имаме и малка арт зона с производители на ръчно изработени продукти. Освен това имаме изключително богата зона с пчелни продукти". 

Сред изненадите тази година са две петметрови арт инсталации, които ще бъдат разположени в зелените площи около Експоцентъра. Арт ателиета, работилница по грънчарство, демонстрации по флористика, презентация на цветните растения и разкриване на тайните на най-старата българска дантела са включени още в програмата на изложението. Цветният празник ще продължи до 7-и май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.