1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Благотворителната инициатива „Шанс за бебе” - със специална мисия на фестивала „Семе българско“ в Севлиево

Благотворителната инициатива „Шанс за бебе” - със специална мисия на фестивала „Семе българско“ в Севлиево

Инициативата и тази годинa ще подкрепи семействата с репродуктивни проблеми

И тази година дните на фестивал „Семе българско” ще преминат под знака на благородната инициатива „Шанс за бебе”. На 29 и 30 април най-пъстрата шатра в парк „Казармите” ще предоставя възможност на всички сърцати хора да се включат в благотворителната кампания за набиране на средства, с които да бъдат подпомогнати семейни двойки с репродуктивни проблеми, заявили пред Община Севлиево нужда от подкрепа.

Тази година инициативата е под мотото „Вдъхновено от България”. В нея отново участват деца от детските градини от Община Севлиево, както и родители на деца, заченати чрез ин витро процедури. Те вече творят, а техните произведения ще могат да бъдат закупени през двата фестивални дни от щанда на шатрата „Шанс за бебе”. В благотворителния базар ще бъдат изложени за продажба и изделия, дарени за каузата от приятели на фондация „Искам бебе” от цялата страна. По време на двата фестивални дни представители на фондацията ще бъдат на разположение на всеки, който има нужда от допълнителна информация и консултация по темата.

Подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми от Севлиево ще окажат и всички посетители, закупили билети за традиционната фестивална томбола. Събраните средства от томболата ще бъдат дарени за каузата.

Наградите тази година са осигурени  от организаторите, от участниците във фермерския пазар „ОТ БГ“ и от партньорите на събитието, които отново обещават да са щедри, а дарените награди - атрактивни.

Томболата ще бъде теглена през двата дни, на фестивалната сцена в 17:00 часа.

Организаторите на инициативата – Община Севлиево и фондация „ОТ БГ”, са щастливи да споделят, че в Севлиево вече са родени две бебета, чиито родители са подкрепени със средствата, събрани по време на миналогодишните издания на фестивала "Семе българско".

„Община Севлиево има специален фонд за семействата с репродуктивни проблеми, но списъкът на чакащите е дълъг, а тази инициатива подпомага политиката ни по отношение на раждаемостта и е в подкрепа на много млади семейства. Радостни сме, че се превърна в традиция и дава надежда за нов живот всяка пролет!“, коментира кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Благодарим Ви за проявеното благородство!

Вярваме, че заедно ще продължим да създаваме бъдеще!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.