1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Да са пресни и да са български!

Да са пресни и да са български!

На Велики четвъртък се боядисват великденските яйца

На Великденската трапеза по традиция присъстват боядисани яйца. Как да направим избор в магазина?
 

„Най-вече потребителите трябва да гледат кога са произведени, тъй като пресните яйца до 9 дни са най-полезни и съдържат най-много хранителни качества, витамини, протеини, минерали, и най-вече препоръчвам да са български“, каза Даниел Божанков, председател на Асоциация на промишленото птицевъдство. Той уточни, че българските яйца са преобладаващо с кафява черупка, а повечето яйца с бяла черупка са внос от Полша, Унгария и др. страни. 

 
Даниел Божанков коментира, че не очаква яйцата да са по-скъпи за Великден.

„Ние не определяме цените в магазинната мрежа. Но тъй като в момента има спад на цената на суровини като пшеница, царевица, слънчоглед, олио, няма причина да поскъпват цените на селскостопанските продукти като цяло.  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.