Сладкото изкушение се появява за първи път в САЩ
Ден на вишните с шоколадова глазура отбелязват в САЩ днес, 3 януари. Той е част от американските хранителни празници.
Вишните, обвити в шоколадова глазура се появяват за първи път в Щатите през 1929 година и незабавно стават хит. След това шоколадовото изкушение бързо добива популярност в целия свят.
„Пияните вишни”, както са по-известни у нас, представляват шоколадов бонбон. В центъра има вишнев плод без костилка и течност, която най-често е ликьор. С течение на годините са се появявали различни рецепти за вишни с шоколадова глазура, а в последно време все по-често към основните съставки се добавя и марципан.
Най-добрият начин да се отпразнува този ден е като бонбоните се приготвят собственоръчно, смятат американците.