1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. ДГС „Шумен” подари живи елхички на училища и детски градини

ДГС „Шумен” подари живи елхички на училища и детски градини

Снимка:

Коледни дръвчета бяха подарени и на социални институции

Ясли, детски градини и училища получиха живи елхички, осигурени от ДГС „Шумен”. Коледните дръвчета бяха посрещнати с радост от страна на малчуганите. Те допринесоха за усмивките на децата от яслите  „Брезичка”, „Калинки” и „Звездици”, както и в ЦДГ „Тракийче“ и ЦДГ „Слънце“. С пожелания за весели празници живи елхички получиха още Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, СУ „Сава Доброплодни”, основно училище „Димитър Благоев”. Съпричастни към опазването на природата, учениците изразиха желание да засадят дръвчетата и да се грижат за тях.

ДГС „Шумен” подари елхички и на Дневния център за деца и възрастни хора с увреждания, както и на Комплекс за социални услуги „Детелина”.

Гражданите, които искат да си закупят Коледно дръвче, имат възможност да го направят в горското стопанство. С благотворителна цел в сградата на ДГС „Шумен”, на ул. „Петра” №1 се продават живи елхички.

За втора поредна година СИДП се включи в кампанията, която Министерството на земеделието и храните организира под наслов „Купи жива елхичка, помогни на дете”. Чрез продажбата на живи Коледни дръвчета се подпомага лечението на 5-годишно момиченце, което страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия. За каузата ще бъдат дарени 5 лв. от цената на всяка продадена жива елхичка.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.