1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца

Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца

Ще бъдат връчени и наградите "Доброволческа инициатива 2013"

Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца. През 1985 г. ООН обявява 5 декември за Международен ден на доброволеца. През 2001 г. Международното червенокръстко движение официално откри и своята световна кампания в подкрепа на доброволчеството. Хилядите доброволци на Български Червен кръст, работещи в разнообразните сфери на дейност на организацията, са хора с различни професии, възраст и социално положение. Това, което ги обединява е тяхната съпричастност, готовността им безкористно да отдават времето и труда си, облекчавайки човешкото страдание.

По повод Международния ден на доброволеца, който отбелязваме на 5 декември, екипи на младежката организация на Българския червен кръст ще направят симулация на евакуация на над 70 души, пострадали от възникнал пожар в учебния център на хуманитарната организация в село Лозен, съобщи Дарик радио.

Доброволците ще демонстрират оказване на първа долекарска помощ, първа психологична помощ и психосоциална подкрепа, както и ще покажат как се координират действията между БЧК и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

В Международния ден на доброволеца ще бъдат връчени и наградите "Доброволческа инициатива 2013" в категориите: големи организации, местни организации и бизнес организации. На официалната церемония в Народния театър "Иван Вазов" ще присъства държавният глава Росен Плевнелиев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.