1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Днес отбелязваме Световния ден на околната среда

Днес отбелязваме Световния ден на околната среда

Темата през 2011 г. е: „Горите: Природата на Ваше разположение”

Световният ден на околната среда е ежегодно събитие, провеждащо се под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Отбелязването му започва през 1972 г. Темата през 2011 г. е: „Горите: Природата на Ваше разположение”. Целта е да бъде насърчено опазването на горите и устойчивото потребление за "зелен" растеж, в подкрепа на инициативата на ООН – Международна  година на горите. Опазването на горите по света трябва да се превърне в колективно съзнание, за да променим начина си на живот, се казва в текст на ООН, цитиран от savethenature.eu.

Световният ден на околната среда е ден, в който всеки трябва да предприеме действия за запазване на планетата за бъдещите поколения. Всеки човек има значение за тази инициатива. От ООН призовават към действие - "присъединете се към Световния ден на околната среда и обвържете Вашата загриженост за планетата с всекидневни действия за нейното съхранение! "Въпреки че отделните решения могат да изглеждат  незначителни на фона на глобалните заплахи и тенденции, когато милиарди хора обединят усилията си в обща цел,  можем да постигнем огромна промяна", казва Бан Ки-Мун, Генерален секретар на ООН.

По случай Световния ден на околната среда на 6 юни (понеделник) от 13,00 часа в резиденция Лозенец ще се проведе тържество, домакин на което ще бъде министър Нона Караджова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.