1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. ДПП „Беласица” проведе Фестивал на кестена 2014 г.

ДПП „Беласица” проведе Фестивал на кестена 2014 г.

Стотици гости се събраха в подножието на планината

Дирекцията на природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите за трета поредна година проведе Фестивал на кестена. Събитието се състоя на 25.10.2014 г., (събота), в село Коларово. 

Стотици гости се събраха в подножието на планина Беласица. Жителите на селата от Подгорието - Беласица, Коларово, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене впечатлиха  всички присъстващи с чудесните изпълнения на своите самодейни състави и вкусните домашно приготвени традиционни ястия. Предлагаха се и вкусни специалитети с кестен, като пънчета от кестени, пълнена печена тиква с кестени и други най-различни изкушения приготвени от тях.  Кестените присъстваха в украсата и на всяка шатра, където бяха представени всички тези вкусотии.

Децата имаха възможност да се позабавляват в творческото ателие „Кът Сръчко”.  Представителите от селата Рупите и Първомай също се погрижиха за доброто настроение на празника.

Организаторите на събитието бяха единодушни, че от непозна и непокътна планина, Беласица започва да се превръща в предизвикателна и предпочитана дестинация за много гости и туристи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.