1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Екзотични котки дефилират в Двореца на културата и спорта във Варна

Екзотични котки дефилират в Двореца на културата и спорта във Варна

Четириногите участници са около 100

Абисинска, бенгалска, девон-рекс, курилски бобтейл, мейн-кун, сфинкс, турска ангорка, шотландска клепоуха. Това са само част от екзотичните породи котки, които се очакват да дефилират  в Двореца на културата и спорта във Варна. Те, както и още десетки красиви четириноги, ще участват в международна лицензирана изложба, организирана от Съюза на фелинолозите в България на днес, 24 септември, и утре.

Част от красивите домашни любимци идват от чужбина – Русия, Украйна, Германия, Гърция. Четириногите участници са около 100.

В предстоящата изложба право на участие имат и собственици на домашни любимци, които не притежават сертификати за родословие. Те  имат шанс да получат експериментално родословие, в което тяхната котка ще бъде вписана като първо поколение. Това може да се случи единствено след като съдиите преценят дали домашният любимец притежава присъщите характеристики на своята порода.

В двата дни на изложбите, котките ще бъдат оценявани от съдии: 

Brigitte Pepermans (Белгия) – all bread – всички категории

Nadezhda Pilatova (Беларус) - all bread – всички категории

Съюзът на фелинолозите организира и конкурс за рисунка „Нашите приятели животните” и „Най-хубава песен или танц свързани с котка”.

Входът е на цена от 2 лева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.