1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Фестивал на меда във Варна

Фестивал на меда във Варна

Снимка:

В изложението участват над 20 пчелари от цялата страна

Във Варна днес официално бе открит VII-ият Фестивал на меда, предаде радио „Фокус”. В изложението участват над 20 пчелари от цялата страна. Щандовете по традиция са разположени на площад „Съборни” - бившия Понеделничен пазар.

Фестивалът, който се провежда под патронажа на областния управител на Варна Коста Базитов, ще продължи до 11 ноември. В откриването се включиха и фолклорни групи, които веселиха със свои изпълнения всички присъстващи.

Цените на меда не са по-ниски от тези в магазините и пазарите, но пък произходът и качеството са гарантирани. Основната цел на „Фестивала на меда" е да се популяризират всички пчелни продукти, като се дава възможност на пчелари-производители да представят своята продукция, с богатото си разнообразие, без посредничеството на преработватели и търговци, а директно на граждани и гости на Варна чрез дегустация преди покупка.

По думите на производителите българите изяждат годишно по 600-700 грама мед, но пчеларите съветват да консумираме поне килограм. Продуктът е полезен за целия организъм. Пчелният мед е не само храна и добра козметика. Той е доказано лечебно средство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.