1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Фолклорен фестивал „Традиции и родова памет“

Фолклорен фестивал „Традиции и родова памет“

Добро настроение и колорит внесе участието на местни фолклорни групи, танцови състави и ансамбли

Oт 13 до 15 октомври 2016 г. в село Миланово, община Своге се проведе първото издание на фолклорния фестивал „Традиции и родова памет“.

Целта на събитието е представяне на съхранените български, ромски и норвежки обичаи, традиции и култура сред красивата природа на Природен парк „Врачански Балкан”. 

Мероприятието бе официално открито от Областния управител на Софийска област Росица Иванова, директора на Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“ инж. Николай Ненчев и управителя на норвежката организация Полар Пермакълчър Солюшънс  г-н Бенджамин Видмар. 

Гостите на празника имаха възможност в продължение на три дни да се запознаят и с традиционни норвежки костюми, обичаи, ястия и напитки.  Чрез видео презентация бяха демонстрирани проектите на норвежката организация, свързани с изграждането на оранжерии и система за компостиране на остров Шпицберген, Норвегия. 

Добро настроение и колорит внесе участието на местни фолклорни групи, танцови състави и ансамбли. Ученици от София представиха  тематични рисунки и приложно изкуство.

Фестивалът  “Традиции и родова памет“  се финансира в рамките на проект „Храмът на родовата памет“ – „Консервация, реставрация и експониране на Църквата „Св. Рождество Богородично“  село Миланово, община Своге по програма “Културно наследство и съвременни изкуства, „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство” от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 г. -2014 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.