1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Коледен празник в Двореца на децата

Коледен празник в Двореца на децата

Организирани бяха театрални представления и коледен концерт

Коледен празник се проведе в Двореца на децата в София. За доброто настроение на най-малките имаше интересни занимания, в които те можеха да покажат сръчност.

Децата имаха възможност да се включат в различни занаятчийски ателиета. Малчуганите изработваха коледни картички, играчки за елхата, дори коледен ангел от вълна.

На празника беше направена и най-голямата сурвачка у нас.

„Сурвачката е дълга около 4 метра. Диаметърът на двете и окръжности е около 1,20 метра. Украсяваме я с плодовете на земята ни - със сухи чушки, със сухи плодове и зеленчуци, с пуканки. Слагаме и цветни прежди и помпони, дори зелени храсти като чимшир“, обясни за Агро БГ Каталина Йосифова, ръководител на школа“Изкусво и народни обичаи“ на Националния дворец на децата.  

„Вкъщи ще направя сурвачка и тя също ще бъде красива като тази“, сподели малката Никол на 10 години, която беше дошла от Правец, за да се включи в детския празник.

Организирани бяха още театрални представления и коледен концерт. Имаше и голяма баница, от която да опитат всички деца. Специален гост на събитието беше не кой да е, а самият Дядо Коледа.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.