1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Коледна елха за 11 млн. долара украсиха в Дубай

Коледна елха за 11 млн. долара украсиха в Дубай

Рекордната цена се дължи на огърлиците, обеците и бижутата, които висят по клоните на дървото

Коледа дойде по екстравагантен начин в Абу Даби, след като лъскав хотел показа обсипано със скъпоценни камъни коледно дърво за над 11 млн. долара.

Това е най-скъпата коледна елха в историята на стойност над 11 млн. долара, съобщи генералният мениджър на хотел "Емирейтс Палас" Ханс Олберц на откриването на елхата, предаде БГНЕС.

13-метровото дръвче, намиращо се в ротондата на хотела, е украсено със сребърни и златни гирлянди, топки и малки бели светлини. Рекордната му цена обаче се дължи на огърлиците, обеците и бижутата, които висят по клоните на дървото. То има общо 181 диаманта, перли, изумруди, сапфири и други скъпоценни камъни,  съобщи Халифа Хури, собственик на галерия "Стайл", която осигурила бижутата.

"Самото дърво струва около 10 хил. долара, но бижутата са на стойност над 11 млн. долара, струва ми се 11,4 - 11,5 милиона", допълни той. "Искахме да направим нещо по-различно от всички останали. Сега мислим да се свържем и с представители на книгата на Гинес", казва Олберц.

Запитан дали дървото може да обиди религиозните хора в Обединените арабски емирства (ОАЕ), където мнозинството местно население са мюсюлмани, Олберц заяви, че не смята, че това ще се случи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.