1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Мирослав Найденов поздрави хлебопроизводителите и сладкарите за днешния празник

Мирослав Найденов поздрави хлебопроизводителите и сладкарите за днешния празник

Снимка:

В словото си министърът подчертава, че оценява усилията, които те полагат да покриват стандартите за безопасност на хранителния продукт

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов поздрави хлебопроизводителите и сладкарите за професионалния им празник, съобщиха от МЗХ.

В словото си министър Найденов подчертава, че оценява това, че всички, които се грижат на българската трапеза да има вкусен и качествен хляб, както и сладкарски изделия, полагат усилия да покриват стандартите за безопасност на хранителния продукт, за да може потребителят да е сигурен в консумацията му.

„В условията на пазарна икономика, когато производството на хляб силно се сегментира, много важно е по веригата зърно - брашно – хляб да функционира ефективен модел за прилагане на единни стандарти за качество, както на суровинната база, така и за хляба като готов продукт.

С предприетите стъпки от Министерство на земеделието и храните за създаване на Агенция по храните до голяма степен се въведе сериозен контролен механизъм върху производството на хранителни продукти от фермата до масата. С прилагането на българския държавен стандарт за хляба нашите намерения са да се ограничи до минимум предлагането на пазара на некачествена продукция.

В празничния ден пожелавам на вас и вашите семейства здраве, успех в бизнеса, като вярвам, че и за в бъдеще ще продължите да развивате своя професионализъм и ще се доказвате в бранша с възможностите на лоялната конкуренция”, се посочва още в поздравителното слово на земеделския министър.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.