МЗХ ще участва с информационен щанд по ПРСР на Празника на сливата и сливовата ракия

Снимка:

Събитието ще се състои на 27 - 29 септември 2012 г. в град Троян

Министерство на земеделието и храните ще участва  с информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. на Празника на сливата и сливовата ракия  на 27 – 29 септември 2012 г. на централния площад в град Троян.

Експерти от МЗХ и на Националната служба за съвети в земеделието ще запознават на място посетителите с начините за инвестиции и финансиране по ПРСР. Те ще информират гражданите за новостите по мерките, засягащи различните сектори в земеделието и специално овощарството, което е  типично за региона, както и за предстоящия прием на заявления по мерките от Програмата.

Празникът в Троян събира  хора от цялата страна, тъй като от настоящата година е вече със национален статут, след спечеления от общината проект за иновативни културни събития става „Български фестивал на сливата". По този начин градът се превръща в подходящо място, демонстриращо и доказващо успешната практика по усвояването на европейски субсидии в това направление.

По време на празника се правят демонстрации на варене на троянска сливова ракия и дегустации, варене на сливов мармалад, продажби на различни видове ракии, пестил, сушени сливи. В програмата са включени празнично дефиле, различни тематични представяния, песни, танци, конкурси, игри с публиката, томболи, хумор и ракиджийско шоу.

Богатата и разнообразна програма на Празника на сливата и сливовата ракия, привличаща посетители от региона и цялата страна,  са предпоставка за интереса и към щанда на МЗХ по ПРСР, както и за възможността информация и консултации да получат широк кръг от потенциални бенефициенти.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.