1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Над 2 000 участници във Фестивала на кукерските и маскарадните игри в Симитли

Над 2 000 участници във Фестивала на кукерските и маскарадните игри в Симитли

Парични награди ще получат най-добре представилите се кукерски групи, разпределени в 13 категории

Над 2 000 кукери са заявили до момента участие във Фестивала на кукерските и маскарадни игри "Симитли 2011". За седма поредна година организатор на събитието е Община Симитли.

По традиция общинският празник се провежда под патронажа на градоначалника Апостол Апостолов. И тази година организаторите очакват фестивалът да събере над 10 000 жители и гости на общината. 

Парични награди ще получат най-добре представилите се кукерски групи, разпределени в 13 категории. Ще бъдат раздадени отличия за най-добро цялостно представяне и най-добра интерпретация на актуален проблем. Ще бъде присъдена и ежегодната награда в памет на Васил Миланов Благоев за принос и утвърждаване на кукерските и маскарадни игри в община Симитли.

Кукерите ще оценява жури в състав: проф. Костадин Динчев, Иванка Лалева – журналист, Силвия Домозетска – специалист в Регионален исторически музей - Благоевград, Константин Руйчев – хореограф и фолклорист, Кирил Бельов – художествен ръководител на самодейна група към читалище „Св. Климент Охридски” в Симитли и Атанас Пиронев – водещ на фолклорно предаване.

Фестивалът ще се проведе на 15 януари от 10.00 ч. на стадион “Септември” в град Симитли.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.