1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Национален възпоменателен земеделски събор в местността Янини грамади

Национален възпоменателен земеделски събор в местността Янини грамади

Събитието е по повод 89 години от гибелта на земеделския лидер и държавник Александър Стамболийски

ПП "Обединени земеделци" организира Национален възпоменателен земеделски събор по повод 89 години от гибелта на земеделския лидер и държавник Александър Стамболийски,  министър-председател на България в периода 1920-1923 година. Съборът ще се проведе на 10 юни 2012 г., неделя, от 10.30 часа в местността Янини грамади над село Славовица.

Земеделци от цялата страна, симпатизанти и приятели на Земеделския съюз ще се съберат да почетат живота и делото на държавника и водач на земеделското движение в България.

Тази година на събора за първи път ще се проведе надпяване на фолклорни състави от различни региони на България. На възпоменателното събитие ще присъстват председателят на ПП "Обединени земеделци" Петя Ставрева, заместник-председателите Моньо Христов, Георги Каркъмов и Димитър Иванов и членовете на националното ръководство на партията.

Сред поканените гости са лидерите на партии от център-дясното политическо пространство, синдикатите, браншови организации и граждански сдружения, както и представители на европейските институции у нас.

Програмата на Националния възпоменателен земеделски събор вижте в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.