1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Община Кюстендил организира карнавал на пеперудите

Община Кюстендил организира карнавал на пеперудите

Снимка:

Празникът ще се проведе утре, 13 юли

Община Кюстендил организира „Карнавал на пеперудите - летящите цветя над Полско-Скакавишкия водопад”. Това съобщи Мая Лехчанска, началник на отдел „Младежки дейности и спорт” към общинската администрация, цитирана от  Радио „Фокус”.

Карнавалът трябваше да се проведе в края на месец юни, но заради лошите метрологични условия празникът ще бъде утре. Той ще започне от 11.00 часа в двора на училището в село Полска Скакавица. „В програмата ще вземат участие деца от Обединен детски комплекс - Кюстендил, деца от пето основно училище „Христо Ботев" и много други. Ще се проведат изложба на тестени изделия, изложба на картини и пана, базар на пчелен мед, сувенири, занаятчийски и ръчни изделия, както и викторина и дефиле с костюми”, разказа Мая Лехчанска.

По време на карнавала ще бъдат организирани кулинарен, карнавален и творчески конкурс. Предвидени са много състезания за малки и големи. Освен това е предвиден и пешеходен маршрут до черквата „Свети Димитър" и до водопада, както и лекции на тема „Биоразнообразието и туризма в района на Полско Скакавишкия водопад, Земенския пролом и по течението на река Струма".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.