1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Официално откриват празника „Златна праскова – 2016”

Официално откриват празника „Златна праскова – 2016”

Събитието се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева

Традиционният празник „Златна праскова – 2016” ще бъде открит официално днес в сливенското село Гавраилово. Събитието се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева от 26 до 30 юли. Церемонията ще се състои на площада в селото.

Част от програмата е кръгла маса на тема: „Овощарството в България – проблеми и перспективи за развитие”. Във форума ще участва министър Танева, зам.-главният директор на ГД „Съвети в земеделието и аналитична лаборатория” Петя Куманова и водещи специалисти от Института по овощарство в Пловдив, предаде радио „Фокус”-Сливен.

Програмата предвижда изложба на участниците в конкурс за любители-фотографи на тема „Най-вкусната българска праскова”, изложби на рисунки на тема „Праскова” 
и „Прасковата – минало, настояще, бъдеще”. Организатори са Община Сливен, Министерството на земеделието и храните, кметството и читалище „Слънце 1928“ в Гавраилово, Институтът по овощарство – Пловдив, Организацията на производителите на праскови „Българска праскова” ООД и Националната служба за съвети в земеделието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.