1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. По пазарите и рибните борси в Силистра и Тутракан шаранът се продава на цени от 5.90 до 6.00 лева

По пазарите и рибните борси в Силистра и Тутракан шаранът се продава на цени от 5.90 до 6.00 лева

Тази година рибата за празничната никулденска трапеза обаче не е от река Дунав

От 4.80 до 6.00 лева за килограм е цената на никулденските шарани на пазара в Силистра. Тази година рибата за празничната никулденска трапеза обаче не е от река Дунав. По пазарите и рибните борси в Силистра и Тутракан шаранът се продава на цени от 5.90 до 6.00 лева. В някои големи магазини се намира пресен шаран за 4.80 лв.

Най-евтината риба на пазара е карасът, който се продава за 2.50. Почти цялото количество риба в търговската мрежа е от вътрешни водоеми и рибовъдни стопанства в страната. Дунавска риба няма, оплакват се рибарите, информира БНР.

В Силистренска област са издадени около 500 разрешителни за извършване на стопански риболов. Въдичарите са над 1 200 души. От началото на годината инспекторите от Агенцията по рибарство и аквакултури са съставили над 300 акта и наказателни постановления за бракониерски риболов. Конфискувани са 2 рибарски лодки, 14 въдици, 56 мрежи с обща дължина 3 500 метра и над 200 кг риба. Част от незаконния улов е върнат обратно във водоемите, останалото количество е дарено на църквата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.