1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Предстои провеждането на DiVino.Taste - изложението на българските винопроизводители

Предстои провеждането на DiVino.Taste - изложението на българските винопроизводители

Снимка:

Форумът ще стартира на 16 ноември в София

DiVino.Taste е форум на българското вино, който ще се проведе на 16 и 17 ноември в София. Изложението на българските винопроизводители е с богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации. Професионална платформа за пряка комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, дистрибутори, крайни клиенти. Най-подходящото място за среща на виненото общество в България с водещи световни експерти. Потенциално най-успешният формат за популяризиране на качественото българско вино и винопроизводство.

Първото издание на DiVino.Taste през 2011 се проведе в Централния военен клуб в София и безспорно се превърна в най-големия форум за българско вино, организиран до момента. Изложението събра 37 от най-добрите български винопроизводители,които представиха свои отбрани вина пред близо 3000 гости. Посетителите имаха удоволствието да се запознаят отблизо с концепцията и философията на избите и лично се увериха в качеството на техните вина.

Участниците в майсторските класове и лекциите се срещнаха с най-добрите български винени експерти, както и с чуждестранни лектори на изключително високо ниво. Макар и едва първо издание, DiVino.Taste 2011 потвърди очакванията на организаторите, участниците и гостите за успешна формула за популяризиране на качественото българско вино и доказа, че България е готова отново да заеме подобаващото й се място сред световния винен елит.

Второто издание на DiVino.Taste се състоя на 17 и 18 ноември 2012 и събра 38 от най-успешните изби, които предлагат продукцията си на винения пазар у нас. Организаторите отново избраха зала Концертна на Централен Военен клуб, София, за да разкрият тайните на българското вино. През втората си година виненият форум събра повече от 3000 посетители, които имаха възможността да дегустират над 250 от най- добрите и качествени вина от всички региони на страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.