1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Приветствие на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по случай професионалния празник на растителнозащитника

Приветствие на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по случай професионалния празник на растителнозащитника

Снимка:

Пред растителната защита в България днес се откриват нови възможности, но се поставят и нови отговорности

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Удоволствие  е за мен да ви поздравя  по случай предстоящия професионален празник на растителнозащитника, с който утре ще  отбележим 114 години от създаването на официалната растителна защита в България. Бих искал да ви пожелая успешна научно-изследователска и приложна работа при опазване здравето на растенията и производството на безопасна за потребителите растителна продукция!

Предотвратяването на икономическите загуби, нанасяни от вредители по растенията и растителната продукция винаги е била основна грижа на земеделския производител, а това е  и мисия на всички, които работят в областта на растителната защита, един от най-важните и отговорни сектори в земеделието. Тя е призвана да участва в решаването на жизненоважния проблем, свързан с осигуряване прехраната на постоянно нарастващия брой на населението в света. Това е възможно само при максимално ограничаване на загубите от вредители, които са в състояние силно да намалят или напълно да компрометират производството на растителна продукция.

Като част от растителнозащитната общност на Европейския съюз, пред растителната защита в България днес се откриват нови възможности, но се поставят и нови отговорности. Подобряването на  контрола на производство на растения и растителни продукти, във всичките му растителнозащитни аспекти, ще доведе до гарантирано качество и безопасност на растителната продукция и ще осигури стабилно присъствие на  европейските пазари на произведените у нас растения и растителни продукти.

Пожелавам ви много здраве и професионални успехи!

Честит Празник!



     Д-Р МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ

                                 МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.