1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Силен интерес към възрожденските градове за празниците

Силен интерес към възрожденските градове за празниците

Новата тенденция се наблюдава от няколко години насам

Засилен интерес към малките възрожденски градове за празниците отчитат туроператори. Китни градчета като Котел, Медвен, Трявна, Копривщица са били пълни за Коледа, а резервациите за Нова година са започнали още от есента. Копривщица е един от градовете, които се радват на засилен интерес от страна на туристите за празничните дни. Доказателството е, че ако разчитате на последния момент да намерите места за Новогодишните празници например, ще останете разочаровани. От септември месец легловата база е заета, казва кметът на Копривщица Любомир Цеков, цитиран от ТВ Европа.

Все повече българи предпочитат да изкарат празниците не в луксозни комплекси, а в стари възрожденски къщи, превърнати в семейни хотелчета. Новата тенденция се наблюдава от няколко години насам.

Тъй като търсенето е голямо, все повече копривщенци превръщат старите си домове в хотели. И туризмът се превръща в основен поминък. Освен в ресторант във възрожденска къща, Нова година в Копривщица може да изкарате и на площада и пак ще усетите духа на града.

В центъра ще бъде запален голям огън, 80 литра вино ще бъдат раздадени на гостите, а организаторите обещават танци и музика до сутринта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.