1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. В Борсата за семена и посадъчен материал ще се включат 70 фирми

В Борсата за семена и посадъчен материал ще се включат 70 фирми

Изложението ще отвори врати на 2 февруари от 10:00 часа в Спортен комплекс "Простор" в Добрич

Седемдесет фирми от страната и чужбина са заявили участие в ХVІ-та Международна "Борса за семена и посадъчен материал" десет дни преди откриването й, съобщават от организатора "Добрички панаир" АД съобщи Dariknews.bg.

Изложението ще отвори врати на 2 февруари от 10:00 часа в Спортен комплекс "Простор" в Добрич. През петте дни на форума земеделските производители ще имат възможността да направят своя избор и да си осигурят продукти за сеитбената кампания 2010-та. 80% от изложителите са редовни участници във форума. Те ще представят семена и посадъчен материал, торове и почвени смески, едро и малогабаритна техника, препарати за растителна защита и специализирана литература. За първи път ще се включат от Монсанто България, Синджента България, Смарт Агро, Кооперация Хисар-Агра, Агротоп, Агроферт, Hatzenbichler - Австрия.

От 1995 г. всяка годишна програма на Добрички панаир АД започва с провеждането на Борса за семена и посадъчен материал. От 1998 г. изложението се провежда под егидата на Министерството на земеделието и горите. През 2000 г. Добрички панаир стана член на Асоциацията на семепроизводителите, която избра Борсата за семена и посадъчен материал да бъде неин основен форум. По време на Борсата за семена и посадъчен материал се връчват наградите на Фондация Рачински – “Най-добър селекционер” и “Най-добър семепроизводител”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.