1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. В Хърватия се проведе първият фестивал на сиренето

В Хърватия се проведе първият фестивал на сиренето

На събитието присъстваха 25 от най-големите производители на млечния продукт в страната

В Хърватия се проведе първият фестивал на сиренето. На събитието присъстваха 25 от най-големите производители на млечния продукт в страната. Те предложиха на присъстващите най-доброто от продукцията си и устроиха истински празник за посетителите.

Първият фестивал на сиренето в Хърватия беше придружен както от много сирене, така и от песни, танци и положителни емоции. Основната цел на събитието е да се срещнат животновъди и производители на млечни продукти от цялата страна и да се насърчи потреблението на тяхната продукция, съобщи БНТ.

Зрителите пък имаха приятната възможност да опитат всички видове сирене, предложени на изложението. Участници и посетители също успяха да се посмеят и с конкурса за най-красива коза. Последваха демонстрации и лекции по готварство, изпълнения на фолклорни танци и местни рок банди.

Сред най-впечетляващите аткрации беше т.нар. танц на балона. Той се изпълнява от много двойки мъже и жени, които се въртят едновременно около оста си в кръг. Съчетанието символизира въртенето на Земята около Слънцето.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.