1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. В Кипър се провежда първият бирен фестивал

В Кипър се провежда първият бирен фестивал

Биреното шоу е наречено “Septemberfest” по примера на известния “Октоберфест”

Първият бирен фестивал в Кипър започна в столицата Никозия. Амбицията на общината е той да се утвърди като ежегодна туристическа атракция, предаде БНР.

Биреното шоу е наречено “Septemberfest” по примера на известния “Октоберфест” и ще продължи до 25 септември. С входна такса от 5 евро безплатна първа бира фестивалът очаква любителите на пивото. Те ще могат да избират между 49 марки. Фестивалната територия е в старата част на столицата, между венецианските крепостни стени. Освен многобройни павилиони са включени и заведения и хотели в района. Удоволствието от бирата ще бъде съпровождано от над 60 културни прояви – концерти, танци, различни представления.

Кметът на Никозия Елени Мавру заяви, че се надява проявата да е успешна и да привлече в града много туристи, които още изпълват курортите по крайбрежието на острова. Целта е фестивалът, който ще се провежда всяка година, да се утвърди като културна и туристическа атракция в живота на столицата, подчертавайки нейния космополитен дух.

Биреният фестивал е само една от многобройните иницативи на общината, които подпомагат номинацията на Никозия за “Европейска столица на културата” през 2017 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.