1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. В Несебър ще се проведе фестивал на рибата „Есенни пасажи“

В Несебър ще се проведе фестивал на рибата „Есенни пасажи“

Празникът ще бъде проведен на Морската гара в Стария град

На 1, 2 и 3 ноември, община Несебър организира Рибен фестивал – „Есенни пасажи“. Празникът ще бъде проведен на Морската гара в Стария град, като това е неговото първо издание, съобщиха от община Несебър.

Фестивалът ще предложи няколко мероприятия като: базар на прясна черноморска риба, разходка с лодки и корабчета, рибни специалитети, кулинарни изкушения и майсторски съвети, морски риболов и др. Уникално кулинарно състезание ще предложат местните рибари, като това ще се случи за първи път в България. Арена на уникалното съревнование ще бъде Рибеният фестивал „Есенни пасажи” в Несебър, където старите морски вълци ще премерят силите си в приготвянето на рибена чорба.

Екипажите на 7 рибарски кораба ще завъртят черпаци в апетитната надпревара и ще изкушат гостите на фестивала с тайни подправки, древни рибарски заклинания и изпитани от времето кулинарни трикове. Чия чорба ще спечели сърцата и ще разкрие ли победителят вълшебната съставка? Отговорът се крие между 1 и 3 ноември на Морска гара в Стария Несебър!

Очакват се гости от цялата страна да посетят празника, на който 3 дни рибарите ще отворят света си за всички, като ще гощават с щедрите дарове на морето, най-вкусната и натурална храна – черноморската риба.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.