1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. В Прага днес започва Петият чешки бирен фестивал

В Прага днес започва Петият чешки бирен фестивал

Повече от 70 марки пиво ще се предлагат в следващите седемнайсет дни

В Прага днес започва Петият чешки бирен фестивал. Той е между 40-те глобални събития за тази година на авторитетното издание "The Financial Times", които си заслужава да бъдат посетени. Организаторите обещават незабравима атмосфера и седящи места за 10 хиляди души. Фестивалът ще продължи до 2 юни.

Чешкият фестивал "Прага 2012" се нарежда до събития като летните олимпийски игри в Лондон, международния филмов фестивал в Кан, тенис турнира Уимбълдън и мюнхенския конкурент Октоберфест. Под покрива на най-голямата палатка в Чехия ще могат да се съберат 10 хиляди души. Пространството се равнява на едно футболно игрище. Новото тази година са двата тематични дни, посветени на интеграцията на малцинствата под мотото "Чешкото пиво свързва". "Розовият понеделник" е ориентиран към гейовете и лесбийките, а 28 май е посветен на виетнамците, живеещи в Чешката република. В рамките на фестивала ще се срещнат и чехите, живеещи в чужбина.

Повече от 70 марки пиво ще се предлагат в следващите седемнайсет дни. Почитателите на кехлибарената течност ще бъдат обслужвани от 200 момичета и момчета в чешки носии.

Посетителите ги очакват и много специалитети на главните готвачи във водещи чешки ресторанти и кетъринг фирми. Всеки ден ще има музика на живо, а през уикенда афтърпарти до рано сутринта, информира БНР.

Специалната валута на пражкия фест е биреният толар. Очакват се повече от 100 хиляди посетители, половината от които от чужбина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.