1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Зам.-министър Димитров връчи призовете „Еврофермер на годината” и „Евробизнесдама на годината”

Зам.-министър Димитров връчи призовете „Еврофермер на годината” и „Евробизнесдама на годината”

Снимка:

Традиционният конкурс се проведе за десети път тази година

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров награди Петко Хаджийски с приза „Еврофермер на годината” и Илонка Аврамова с приза „Евробизнесдама на годината” в хотел „Ринг”, Монтана.

На церемонията зам.-министър Димитров подчерта, че земеделието е секторът, който ще изведе българската икономика от кризата, като допълни че икономическите показатели на сектор земеделие показват ръст над 3 %.

Той отбеляза също, че през последните две години, земеделският сектор показва положително външнотърговско салдо и над 70 % от изнесените продукти са за Европейския съюз, което показва тяхното добро качество, висок стандарт и усилената работа на хората, работещи в сектора, сред които безспорно са и наградените.
    
Петко Хаджийски е управител на Агро КП и собственик на млекопреработвателната фирма „Хаджийски и фамилия”.  Обработва и 75 000 дка земя в землищата на Хайредин, Бойчиновци, Криводол и Монтана.

Илонка Аврамова е управител на фирмата за месопроизводство Гала-М, зам.- председател на Асоциацията на месопреработвателите в България, член на Управителния съвет на Съюза на птицевъдите и член на Управителния съвет на Продуктовия борд.

Традиционният конкурс, който бе организиран от сп. „Агробизнесът”, се проведе за десети път тази година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.