1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. 33 са регламентираните места за изкупуване на череши в Сливенско

33 са регламентираните места за изкупуване на череши в Сливенско

Продавачите трябва да представят документ за собственост - договор за наем на имота или удостоверение на производител

Община Сливен е разрешила на 3 фирми, които отговарят на законовите изисквания, да разкрият пунктове за изкупуване на череши в града. Със заповед на кмета на Сливен Кольо Милев в общината са регламентирани 33 места за изкупуване на череши през 2012 г., от които 13 са в град Сливен, предаде радио "Фокус".

Пунктовете са в местността Андреева чешма, разклона за лифта, до Дома за стари хора, Сухата чешма, Крушката – Автоспирка, Редки метали – разклона за с. Сотиря, кв. ”Дружба” - мостчето, в местностите Моллова курия, Рамануша, Дълбоки дол, Партизанската чешма, ж.п. прелез I – до автосервиз, ж.п. прелез II, местностите Девичково, Хисарлъка, Селището, Ореха, Пандарбунар, Дюлева река – обръщалото на тролеите, Борчетата, Строителна борса, Бадемите - по пътя за Чинтулово, Каменна алча, Мацулка, Мочурите – по пътя за Сотиря, в селата Тополчане, Глушник, Чинтулово, Гавраилово, Малко Чочовен и Струпец. Работното им време е от 9 до 20 часа.

Кметът нарежда лицата, които непосредствено изкупуват череши, да имат документ, удостоверяващ, че изкупуват от името и за сметка на фирмата, получила удостоверение. Продавачите трябва да представят документ за собственост /договор за наем на имота или удостоверение на производител/.

Заповедта на кмета за кампанията по изкупуване на череши е на основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА и чл. 20, т. 2 и т. 3 от Наредбата за определяне и администриране на местните данъци и такси и цени на услуги на територията на община Сливен и заповед на Областния управител. Контролът по организацията се осъществява от полицията, „Общинска охрана” и „СОТ” ЕООД, съвместно с общински служители, кметовете и кметските наместници.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.