АГРО БИО СЕМЕНА – СЛЕД 10 ГОДИНИ ЕДНО НОВО НАЧАЛО

Компанията внедрява в българското земеделие висококачествени хибриди и сортове при полски и зеленчукови култури

През 2004 г. Емил Милков и Венеция Милкова създават компанията Агро Био Семена, която стартира дейността си като изключителен представител и ексклузивен вносител на продуктите на турската семенарска компания МАЙ АГРО СИЙД, като днес акцентът в портфолиото й е поставен на най-новата селекция слънчогледови хибриди. Със своите технологични характеристики и отлични добиви новите слънчогледови хибриди на МАЙ са печелившото решение за всички фермери в предстоящите години. Вложените средства и високотехнологични решения ще се отплатят и на най-взискателните земеделски производители, които се доверят и се възползват от новите хибриди на МАЙ СЕМЕНА за отглеждане през следващите сезони!

Необикновената в климатично отношение 2014 година се оказа показателна за представянето на слънчогледовите хибриди на МАЙ СЕМЕНА. Именно в такива условия изпъкнаха качествата на вече познатите слънчогледови хибриди Армада CL и Олива CL – стандарти за добив и съдържание на масло в ДСК, така и тези от новата генерация в портфолиото на МАЙ – Метеор CL, Дует CL, Макстор и Корал.

Агро Био Семена представя продуктите и на други семенарски компании – СЕМИНИС/МОНСАНТО, АГРО ГЕН И АГРО ТИП, а при полските култури – на НЮ СИЙД и КОФИ СИЙД, а частично и за два изключителни царевични хибрида на фирма SAATBOU LINZ.

С внедряването на едросеменните шарени слънчогледови хибриди за пекарската и хранителна индустрия през последните три години, компанията инвестира и в цех за печене на слънчогледови семена и ядки под марката МАКСИ СНАКСИ.
Равносметката за тези 10 години е: три работещи отдела – отдел зеленчукови семена с портфолио от над 60 продукта, отдел агрокултури семена и семепроизводство – пшеница, слънчоглед, царевица, сорго, соя и фасул с портфолио от 25 първокласни и уникални хибриди, и отдел производство на печени семки и ядки. От трима служители през 2004 г. екипът на Агро Био Семена сега включва 19 служители, от които 12 търговци агрономи и 7 души обслужващ персонал в цеха за ядки.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.