1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Американският модел на бизнес и земеделие навлиза у нас със създаването на Titan Machinery Bulgaria

Американският модел на бизнес и земеделие навлиза у нас със създаването на Titan Machinery Bulgaria

Първият проект е свързан с изграждането на център за сезонно складиране на машини в Русе

Titan Machinery Bulgaria е името на новото българо-американско дружество, създадено между „Римекс 1-Холдинг" и Titan Machinery Inc. с  адрес на управление Северна Дакота, САЩ. Новината беше обявена на пресконференция в първия ден от изложението „АГРА 2012“ в Пловдив. На събитието присъстваха Президентът на Titan Machinery Inc. Питър Крисчънсън, Румен Лазаров, президент на „Римекс“, Диляна Иванова, изпълнителен директор  на Titan Machinery Bulgaria, както и целият екип на дружеството.

Създаването на новото българо-американско дружество беше приветствано от г-жа Барбара Лапини, съветник по търговските въпроси на САЩ в България, както и от представителите на компаниите CASE IH, Vaderstad, Kverneland, Salford, Tecnoma и Annaburger, с които „Римекс“ поддържа отлично дългогодишно партньорство.

„Много съм  развълнуван, че съм сред вас днес,  за да обявя, че Titan Machinery Inc.  обединява  своите сили  с „Римекс” и по този начин разширяваме бизнеса в България”, каза Питър Крисчънсън и обясни, че Titan Machinery Inc.  е най-големият дилър на CNH в света.” Нашата мисия  е да бъдем експерти в сферата на оборудването, да предоставяме най-добрите и класни  решения  за  нашите  клиенти  и доставчици”, заяви президентът на Titan Machinery Inc.,  която  през последната година е реализирала  приходи в размер  над  1,4 млрд. долара.

Българският пазар е с огромен потенциал за развитие, а фирма „Римекс“ има изградена изключително успешна търговска мрежа в страната, което е отлична предпоставка за разширяването на бизнеса на американската компания в Източна Европа. По думите на Питър Крисчънсън „Римекс“ е много силен партньор с подготвен и компетентен екип, който най-добре познава нуждите на пазара в страната. Американският инвеститор  планира да въведе свой софтуер за оптимизиране на работните процеси в компанията.

„Целта на новото  дружество е да се разшири бизнесът, да внедрим една нова технология на  работа в нашия сектор на базата на  по-сериозен финансов ресурс и  един мениджмънт, който е уникален, да  се фокусираме върху това клиентът  да остане доволен, да  се развива и  да работи с нас, каза Румен Лазаров и заяви още: „Ще  имаме повече машини на склад, ще имаме по-добри условия на продажби и ще работим с различни финансови  институции. Ще  внедряваме американския опит в България, ще организираме съвместни  обучения, съвместни участия на различни  изложения, ще работим заедно с  нашите колеги от Румъния, а в близка  бъдеще сигурно и в други държави. Ще  създадем един европейски модул, горди сме, че  ставаме част от една огромна и просперираща компания.

Диляна Иванова благодари на Румен Лазаров и Питър Крисчънсън, че са й гласували доверие, като са я избрали за изпълнителен директор и заяви "Гордея се, че сме част от Titan Machinery, най- големия дистрибутор на CNH в света. Доказахме на нашите партньори, че направиха правилния избор като ни се довериха. От позицията си на Изпълнителен директор бих желала да ви уверя, че вече няма и най-малко съмнение, че винаги ще бъдем лидер на пазара".

На конференцията стана ясно, че след създаването на новото дружество ще бъдат осигурени повече машини и резервни части на склад, а клиентите ще могат да разчитат на по-добри условия при закупуването на техниката, както и на по-кратки срокове на доставка.

Първият проект, който българо-американската компания ще реализира, е изграждането на център за сезонно складиране на машини в Русе, който ще бъде за предпродажбено и сервизно обслужване както за България, така и за Румъния. Целта е да се намалят разходите по изпълнението на логистичната дейност на компанията, а до крайния клиент да достигат машини на  конкурентни цени.

                                                                Източник - Titan Machinery Bulgaria

Вижте видео за Titan Machinery Bulgaria...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.