1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Арендаторът от Монтана Светослав Илчовски не е подавал жалба за измама в МЗХ

Арендаторът от Монтана Светослав Илчовски не е подавал жалба за измама в МЗХ

Снимка:

Това заяви министър Найденов в парламента

Проверих и категорично не е имало сигнал до момента от арендатора от Монтана Светослав Илчовски. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, предаде Агенция „Фокус”.

На базата на задържането на Димитър Аврамов разпоредих комплексна проверка по цялата дейност на Областната дирекция по земеделие в Монтана. По рано на пресконференция в Монтана арендаторът заяви, че има сключено доброволно споразумение между ползвателите, което е изготвил служител на дирекцията, който и в момента работи там и посочи, че на 2 юли 2012 г. е подал сигнал до министъра на земеделието и храните. Министър Найденов определи случая като „балкански нрави”.

„Има десетки жалби ежедневно, разбирам, че се персонифицира министерството с министъра. В случая проверих в системата на министерство, няма внесена писмена жалба, а за устен, какъвто той твърди – категорично няма как да се е случило, аз не го познавам този човек. Сигнал има подаден до заместник-министър Светлана Боянова, и то не лично от него, а от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Тя е проверила случая и е разпоредила на директорката на Областната дирекция по земеделие да се действа съобразно съдебното решение. Това е станало преди около две седмици, когато е станал скандалът.

Във връзка пожара на гръцката ни граница, Найденов посочи: „Разпоредил съм на директора на отиде на място. Всички сили са съсредоточени и миналата седмица горя много там, рисков район е. С оглед на прогнозата на метеоролозите си мисля, че пожарите през следващите дни няма да престанат”.

Факт е, че имаме исторически рекорд на цената на пшеницата, очаква се такъв да има и на царевицата, каза Мирослав Найденов и подчерта, че се надява поскъпването на суровините да не е спекулативно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.