1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Асоциацията на земеделските производители в България организира кръгла маса

Асоциацията на земеделските производители в България организира кръгла маса

Снимка:

Дебатът е под мотото „Земеделската политика в основата на отговорното управление на България”

Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/ организира днес, 24 април 2013 г., кръгла маса под мотото „Земеделската политика в основата на отговорното управление на България”. Дебатът ще се проведе от 10 до 14 часа в зала „София” на Гранд Хотел София.

На кръглата маса са поканени до трима представители на политическите партии и коалиции, които ще участват в изборите за 42-ро Народно събрание. От тях се очаква да изложат реалистично позицията и приоритетите си за развитието на сектора пред земеделски производители – членове на Управителния съвет на асоциацията и регионалните й координатори. Гости на срещата ще бъдат представители на партньорски браншови организации и дипломатически мисии.

Очаква се това да бъде най-сериозният дебат по земеделска политика в контекста на предстоящите промени и резултатите от него вероятно ще бъдат в основата на избора на земеделските производители на политическа програма, която в максимална степен съвпада с техните виждания за бъдещето управление на страната.

„В условията на вече доказано влошаване на икономическата ситуация в страната и необходимостта от строга финансова дисциплина при разходване на средствата от държавния бюджет, както и във връзка с предстоящото влизане в новия програмен период 2014 – 2020 г., и в контекста на изборите за Народно събрание, предвиждаме дискусията да се съсредоточи върху най-съществените моменти, върху които се гради земеделската политика на страната – приоритети, перспективи, възможности, които трябва да бъдат използвани и рискове, които трябва да бъдат избегнати“, казват от АЗПБ в своята покана до политическите сили.

Със своята дейност АЗПБ винаги е показвала воля за разрешаване на проблемите на земеделските производители и е предлагала прагматични, адекватни и работещи решения при формулиране на политиката в сектора за постигане на крайните ни цели – модерно и конкурентно земеделие, просперитет на заетите в този рисков сектор, както и цялостно развитие на селските райони в страната. За постигането на тези цели се стремим да бъдем „в крак” със случващото се в политическия и социалния живот в страната, тъй като дейността на нашите членове в голяма степен зависи от приоритетите на управляващите, от хората, които ни представляват пред европейските институции, както и от техните програми и виждания за развитието на сектор земеделие“, допълват от Асоциацията.

АЗПБ е структурирала своите ясни приоритети и може да обоснове адекватно позицията си по най-съществените моменти, които би следвало да залегнат в основата на програмата за управление на сектора на следващото правителство. Организацията ще използва възможността да запознае присъстващите на дебата партийни представители със своята гледна точка за развитието на сектор земеделие в краткосрочен и дългосрочен план.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.