1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. България с внушително представяне на VIVANESS 2023

България с внушително представяне на VIVANESS 2023

Българските аромати и козметика покориха експерти и търговци на международното изложение в германския град Нюрнберг

Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ (БНАЕМПК) взе участие в комбинираното търговско изложение BIOFACH и VIVANESS 2023 с колективен щанд на своите членове в палата 3 С в Нюрнберг, Германия. По време на четиридневното събитие от 14 до 17 февруари 2023 г. българските изложители се включиха във впечатляващото шоу на аромати и натурална козметика, в комбинация с органични продукти, съставки и храни, представени на форума. Събитието привлече огромен брой посетители - 36 000 професионалисти от 135 държави, любопитни към постиженията и развитието на сектора под мотото „Органично! Суверенитет на храните! Истински цени“.

Органичният сектор се оказа устойчив на кризата и доказателство за това бяха впечатляващите общо 2765 изложители от 95 страни, сред които и България. Участието на българските компании се осъществи с подкрепата на Министерството на земеделието и ДФ „Земеделие“.

„Голямото предизвикателство пред сектора е как да продължим промяната в модела на мислене, паралелно със справянето с кризите, засягащи енергията, климата и биоразнообразието. Ние имаме своите конкретни функционални и новаторски решения за социална и екологична трансформация, като развиваме селскостопанска и хранително-вкусова промишленост по устойчив и щадящ ресурсите на природата начин“, каза Гергана Андреева, изпълнителен директор на Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“. По думите й с участието на българските производители на органични продукти не само показваме качеството на родната козметика и храни, но ставаме част от решенията за развитие на сектора, в диалог с иновативни и отдадени бизнес оператори и визионери, с ясен фокус да достигнем до важната цел -  „30 процента органично“ до 2030 г.

Но колективния щанд на БНАЕМПК се представиха фирмите „Гален – Н“, „Армина“, „Буджак“, „ИнаЕсеншълс“ с впечатляваща демонстрация на нови продукти, създадени от силата на българската природа и принос в развитието на търговията с натурални продукти на българския и международния пазар. „Забележително е колко богати, вдъхновяващи и смели решения представят нашите производители, защото знаят, че „органичното е бъдещето!“, коментира още Гергана Андреева.

Родните представители участваха активно в научните сесии от конгресната програма на BIOFACH и VIVANESS, наред с над 8000 делегати от цял свят. Фокусът на събитието бе насочен към текущи въпроси за развитието на пазара и тенденциите за бъдещето на сектора и тяхната политическа и правна рамка. Впечатление направи и разширяването на търговския панаир и изживяването му дигитално, за което с радост организатори и участници установиха, че са подготвени.

Българските изложители с нетърпение и нови сили очакват следващото издание на VIVANESS догодина, което ще се проведе в изложбения център на  Нюрнберг от 13 до 16 февруари 2024 г.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.