1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. България ще използва холандския опит в оранжерийното производство

България ще използва холандския опит в оранжерийното производство

Снимка:

Министър Димитър Греков се срещна с посланика на Холандия

„Холандия е водеща страна в оранжерийното производство и ние ще използваме Вашия опит при развитието на сектора у нас”. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в МЗХ с посланика на Холандия у нас Н. Пр. Томас ван Орсхот, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

Министърът посочи, че в Стратегията за развитие на българското земеделие като приоритет е изведено оранжерийното зеленчукопроизводство. „В България холандските оранжерии са добре познати с изключително високото си качество и затова държим да развием сътрудничеството в тази област”, подчерта проф. Греков.

По време на срещата стана ясно, че страната ни може да предложи добри условия за производството на холандски семена за зеленчукопроизводство и за цветарство. Министър Димитър Греков и посланик Ван Орсхот обсъдиха също възможностите за сътрудничество в областта на животновъдството, рибарството, аграрната наука и законодателството за браншовите организации. Предстои подписването на документ между двете страни, в който да се посочат формите на двустранно сътрудничество в земеделието.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.