1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Българският хляб не крие никакъв риск за човешкото здраве

Българският хляб не крие никакъв риск за човешкото здраве

Стандартите за качество не са задължителни при производството на хляб

Безопасност – това е основното европейско изискване за стандартите при производство на хляб. Българските сортове пшеница са с високо качество, без ГМО и затова българският хляб е здравословен – това заяви за Агро ТВ Марияна Кукушева, председател на Управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България.

Стандартите за качество не са задължителни при производството на хляб, обясни още Марияна Кукушева. Те са задължителни, например, при биохраните, допълни тя.

Утвърдените български стандарти за производство на хляб са за трите вида брашно: бяло, „Добруджа“ и „Типово“.
България е основен производител на висококачествена пшеница, припомня Марияна Кукушева. Според нея, пакетното законодателство, свързано с агрохранителната верига, трябва да изсветли сектора и да въведе още по-добри правила в него.

 

Автор: Анета Божидарова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.