1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. „Булгартабак холдинг” договори бразилски и аржентински тютюни от новата реколта

„Булгартабак холдинг” договори бразилски и аржентински тютюни от новата реколта

Те са неизменна част от рецептурата на произвежданите от фабриките на „Булгартабак” марки

Специалисти на „Булгартабак-Холдинг” АД бяха на посещение в Бразилия и Аржентина, където проведоха редица срещи с представители на местни тютюневи компании, съобщиха от компанията информира Агенция "Фокус". Бяха договорирани висококачествени тютюни от типа Виржиния и Бърлей от новата реколта за влагане в марките цигари произвеждани от компанията и на място направиха най-добрата селекция.

„Булгартабак-Холдинг” е изградил дългогодишно сътрудничество с всички тютюневи компания в Бразилия и Аржентина, сред които „Universal Leaf Tobacco”, „Premium”, „Аlliance1” и „Souza Cruz”. Освен договаряне на необходимите тютюни, експертите на „Булгартабак-Холдинг” обсъдиха и подробности по съвместния проект с най-голямата тютюнева фирма в света - „Universal Leaf Tobacco”, за преработка и доставка на специален сорт тютюн, който придава специфика на ароматно-вкусовите качества на цигарите, произвеждани от холдинга и неговите цигарени фабрики.

Високо качествените и ароматни бразилски и аржентински тютюни са една от съставките, които са неизменна част от рецептурата на произвежданите от фабриките на „Булгартабак” марки, като придават богат и уникален вкус на цигарата. Бразилия е един от най-големите производители и съответно износители на тютюн. Благоприятните климатични условия тази година са оказали изключително въздействие върху качествените характеристики на реколтата, които впечатляват традиционните купувачи на бразилски тютюн. Голямата конкуренция, която съществува както на българския, така и на чуждестранните пазари, където „Булгартабак” от години неизменно присъства, стимулира компанията да произвежда марки цигари от най-висока класа, като използва най-висококачествените български и вносни тютюни и материали.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.