1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Директорът на Изпълнителната агенция по лозата и виното посети Москва

Директорът на Изпълнителната агенция по лозата и виното посети Москва

Снимка:

Обсъдени са били и перспективите за прилагане на българската стратегия за развитие на лозарството и винопроизводството в Руската федерация

По покана на Федералната служба за регулиране на алкохолния пазар (Росалкохолрегулиранe), изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев посети гр. Москва, Руска федерация в периода 07-10 септември 2011 г.

По време на работното си посещение инж. Коев се срещна с Игор Чуян – директор на Росалкохолрегулиранe и неговия заместник Владислав Спирин. В рамките на срещата беше разгледан проектът на Меморандум за сътрудничество между Росалкохолрегулиранe и ИАЛВ за взаимно сътрудничество с цел повишаване ефективността на държавното регулиране на производството и реализацията на вино и разширяване на двустранната търговия. Обсъдени бяха и перспективите за прилагане на българската стратегия за развитие на лозарството и винопроизводството в Руската федерация.

По отношение на инвестициите в сектора инж. Коев представи пред руските си колеги Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2008/2009 – 2013/2014, с цел привличане на руски инвестиции в Република България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.