1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Днес е денят на виното, кафето и сетивата

Днес е денят на виното, кафето и сетивата

Изтъкнати сомелиери пристигат в столицата

Виното и сетивата са фокусът на днешния ден. Защото в София можем да дегустираме многобройни вина от България и чужбина. Това ще се случва под зоркото ръководство на изтъкнати сомелиери в Интер Експо Център.

Всъщност негово Величество – Виното, е във фокуса ни от 6 до 9 ноември. Защото в международния изложбен център се провеждат изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и #RETAIL SHOW.

Вина от близо и далеч в зала номер 6

С техниката на дегустиране през днешния ден ни запознава италианският сомелиер Маурицио Феррери. Той ще даде съвети как да подберем правилната чаша за вино и по какъв начин да сервираме любимата напитка.

В дегустационната зона на изложбена зала 6 ще се проведе майсторският клас с Живко Енчев. Сомелиерът на 2017г. спира вниманието ни върху хляба, виното и шоколада. В по-късните часове от деня той ще представи вината на Северна и Северозападна България. Живко Енчев ще разкрие и тайните на изкусителните съчетания между виното и различните видове сирена и кашкавали.

Проектът „Вино, музика и шоколад“ ни представят изба Тодорофф, Ради Стамболов и Таньо Танев. Начинанието е иновативен опит, обединяващ любовта към виното, сладостта на шоколада, музиката и любовта към откритието.

Сетива без граници

„Сетива без граници“ е името на новата платформа за събития, която от тази година стартира в рамките на Светът на виното. Изпълнена с изключителна дегустационна програма, нейната кулминация ще бъде именно тази вечер. От 19.00 до 22.00 часа ще се проведе нощна разходка с дегустация на вино, шоколад и още нещо...

Кафе-съревнованията

Изложенията са арена и на две кафе-съревнования от световно ниво.

Вниманието грабва Българският бариста шампионат. Предизвикателството за четвърта година е отправено от Baristo. В рамките на колоритната надпревара баристи от цялата страна, амбицирани в приготвянето на перфектното еспресо и капучино, се изправят пред предизвикателството да докажат възможностите си в съревнование за титлата „Бариста шампион на България”. Големият победител ще представлява страната ни на световните финали в Италия.

„Лате арт шампионат“ за втора поредна година в Интер Експо Център привлича вниманието на любителите на напитката. Националният Лате арт шампионат се провежда под егидата на SCA и World Coffee Events. Победителя в надпреватата ще получи правото да представи България на световния Лате Арт шампионат в Полша през 2020.

А успоредно с всичко отбелязано дотук, вкусовите рецептори ще попаднат в магията на IV Международен шампионат по пица. Изкушаващото събитие е организирано от Българска асоциация на пицарите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.