Добавете розов цвят и настроение с първия доматен фест в София!

Едната от основните атракции ще бъде приготовлението на 1 тон лютеница

Ако ще сте в София на 16 септември, имате чудесната възможност да добавите розов цвят и отлично настроение в съботния ден. Предстои първото издание на Фестивала на розовия домат - празник на танца, движението и хубавата храна! От 10:30 часа в Княжеската градина (пред паметника на Съветската армия) срещу Софийския университет започва празник на открито, организиран от МЕТРО България и Община София, посветен на българския розов домат – с фермерски базар с изобилие от най-добрите розови домати; томболи и награди, открит шампионат на София по хип хоп и народни танци; най-дългото доматено хоро в историята на България, доматен велокарнавал. Известният духов оркестър Виво Монтана ще забавлява гостите и тъй като все още ще е лято ще има коктейли Virgin Mary в павилиона на МЕТРО Академия!

Едната от основните атракции  ще бъде приготовлението на 1 тон лютеница от майстор Ангел Ангелов и неговият екип - хората, които се грижат да запазват и популяризират автентичния вкус на българската храна. Освен шампионатът на София по хип хоп предстои и не по-малко интересното представяне на всички фолклорни групи, лауреати на националния конкурс „Хоро се вие извива“. Сред другите атракции на фестивала са фотографската изложба на открито с най-интересните доматени предложения, създадени от ресторантите, участващи в програмата фестивала Sofia Restaurant Week.

Сред гостите на празника са организаторите на доматения Куртово Конаре Фест, които ще представят и актуалния победител в конкурса си „Царица на лютеницата“, който се състоя на 9 и 10 септември. Партньори на фестивала са и производителите на млечни продукти Саяна и най-добрият италиански зехтин Монини, които ще предложат на своите щандове много дегустации и подбран асортимент от техни стоки.

Вижте програмата на събитието в рубрика Прояви

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.