1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Europe Val de Loire обмислят взаимно сътрудничество на френски и български вино- и гроздопроизводители

Europe Val de Loire обмислят взаимно сътрудничество на френски и български вино- и гроздопроизводители

Инициативата ще бъде под егидата на Министерството на земеделието и храните

Представители на Europe Val de Loire ще посетят страната ни през месец ноември 2011 г., за да обсъдят възможността за взаимно сътрудничество с български вино- и гроздопроизводители. Europe Val de Loire е браншова неправителствена организация със седалище в град Тур, Френска република. Инициативата ще бъде под егидата на Министерството на земеделието и храните, като участие ще вземат и представители на Изпълнителна агенция по лозата и виното.

От френска страна присъствие са заявили представители, както на Организацията, така и на Туристическия Съвет на град Тур, Търговската Камара на града, Камарата на земеделието и търговското аташе на Посолството на Франция в България.

Целта на срещата ще бъде да се продължи съвместната работа между Europe Val de Loire, МЗХ и ИАЛВ започната през месец октомври 2010 г. по време на конференцията „Европа и виното” в гр. Тур, Френска република, също и обсъждане на възможности за взаимно сътрудничество между френски и български вино- и гроздопроизводители. Обмисля се и принос за комбиниране на местни продукти, пейзажи и културни особености на страните ни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.