Конференция за фермерските храни ще се проведе в София
Потребителското търсене на храни, произведени от малки и средни земеделски производители, в последните години се очертава като устойчива тенденция в България. Предлагането от фермери, които искат да стигнат директно до крайните потребители, също се увеличава. Къде и как тези страни се срещат? Кои са съществуващите и работещите модели за директна връзка? Какво е финансирането за така наречените "къси вериги на доставка на храни" в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.?
На конференцията за "Фермерските храни", която ще се проведе на 19 февруари в София хотел Балкан ще можете да научите повече за:
- тенденциите и международните практики при късите вериги на доставки
- същността на солидарното земеделие
- нагласите на българските потребители към фермерските храни
- възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020
- съществуващите и планираните законови регулации
Ще можете да се запознаете с основните действащи модели в България при:
- фермерските пазари
- онлайн търговията с фермерски храни
- доставките за бизнеса
Предвидени са и дискусии за:
- облика и организацията на фермерския пазар
- за ползите и ефектите от директната връзка между фермера и потребителя и затова как тя може да бъде скъсена.
Програмата на събитието можете да видите в рубрика Прояви