1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гледайте в Агрофорум: Тест драйв на един от финалистите в конкурса Трактор на годината

Гледайте в Агрофорум: Тест драйв на един от финалистите в конкурса Трактор на годината

И още: Универсални решения за напояване на трайни насаждения

Ексклузивно от Австрия. Близо до Виена журито на конкурса Трактор на годината участва в едно от ключовите събития преди да вземе финално решение кои ще са победителите. Проведе се динамична презентация и атрактивен тест драйв на един от тракторите финалисти, като акцент беше поставен на иновативната му трансмисия и мултифункционалност.

За да отгледаме едри, здрави и вкусни плодове ни трябват достатъчно вода и торове за подхранване на дръвчетата. Едно от универсалните решения за това е изграждането на поливна система.

Техниката има изключително важно значение при обслужването на животновъдните ферми. Какви машини и оборудване са подходящи за тези стопанства и какво може да се постигне с тях – това беше един от акцентите на провелия се край Сливен форум за месодайно говедовъдство.

Отглеждането на пшеница, колкото и традиционно производство да е за нашата страна, има своите тънкости. Особено когато почвите са разнородни и бедни, в комбинация с капризите на климата.

Все по-щадящи околната среда са новите тенденции в растителната защита. Агрохимическата индустрия акцентира на нови, по-модерни активни вещества, които са безопасни за здравето на хората и пчелите.

За едни земеделието е бизнес, а за други - призвание. Казват също, че работата със земята облагородява и подмладява. Дали това е така - ще проверим, гостувайки в землището на село Коньово, където беше прибрана много добра реколта от силажна царевица.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.