1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Годишни награди "Достъп до добра храна" 2023 в рамките на IX-та национална конференция "Достъп до добра храна"

Годишни награди "Достъп до добра храна" 2023 в рамките на IX-та национална конференция "Достъп до добра храна"

Под патронажа на Министерството на земеделието и храните

На 24 октомври 2023 на официална церемония в рамките на IXта Национална конференция „Достъп до добра храна“, фондация „Българска месна традиция“ и Граждански институт връчват годишните награди за принос в областта на достъпа до добра храна. Сред носителите н атазгодишнит енагради са Дирекция „Политики по агрохранителната верига“ към Министерство на земеделието и храните, Община Троян, Флоу Какао, AGRO.TV, bTV за предаването „Вкусът на България с водещ Мария Жекова, софийска Професионална гимназия по хранително – вкусови технологии и др.
Конференцията отбелязва финала на шестата Национална седмица на достъпа до добрата храна, а кампанията и през 2023 е под патронажа на Министерство на земеделието и храните.
През 2023 в инициативите за Седмицата за достъпа до добра храна се включиха над 60 училища и детски градини, производители, фермери и готвачи от цялата страна. Те заедно вдигнаха 2500 зелени картона в подкрепа на достъпа до добрата храна: https://www.facebook.com/events/649817133963483/?active_tab=discussion
Наградите „Достъп до добра храна“ се връчват в 10 категории като обществено признание за инициативите и цялостната дейност на номинирания.
Може да гледате церемонията по награждаване на живо във Фейсбук канала на инициативата: https://www.facebook.com/DostapDoDobraHrana .  
Информация за наградените през 2023, моля вижт ев приложения файл.
 
IX-та НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА“
ПОД ПАТРОНАЖА НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ
 
В рамките на проекта „Достъп до добра храна“ партньорите организираме годишна национална конференция, посветена на Достъпа до добра храна, на която са представeни резултати от изследвания, дискутират предизвикателства и добри практики в регулаторната рамка, производството, търговията и публичния образ на добрата храна. Връчваме Годишните награди „Достъп до добра храна“ в няколко 
Деветата национална конференция ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА се провежда на 24 октомври  2023 година в парк хотел „Витоша“, София. Инициативите през 2023 са под патронажа на Министерство на земеделието и храните.
 
В конференцията ще участват представители на централната и местната власт, експерти от изследователски институти, неправителствени организации, университети, производители на традиционни и иновативни храни, училища и детски градини. 
 
Конференцията е посветена на ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД ХРАНИТЕЛНИТЕ СИСТЕМИ И ЗАГУБАТА НА ХРАНА, но специално внимание е отделено на детското хранене, професионалното ориентиране и образование в областта на храните и хранително-вкусовите технологии, на производството, търговията и публичния образ на добрата храна. За пръв път ще има панел, посветен на дигитализацията и иновациите.За програмата на конференцията, вижте приложения файл. 
Участието в конференцията е без акредитация и без такса.
 
Може да гледате конференцията на живо във Фейсбук канала на инициативата: https://www.facebook.com/DostapDoDobraHrana
 
 
ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА е инициатива на Фондация „Българска месна традиция” от 2007 г., която е създадена за изследване, формиране, подпомагане и застъпничество на политики за съхраняване и развитие на българската месна традиция. В 2014 г към инициативата се присъединяват сдружение „Устойчиво общество“, Граждански институт и Дружество Европейско право. От 2015 партньор на инициативата е и Евро-Ток България - неразделна част от Евро-Ток Интернационал, която е официален консултант на Европейската комисия в областта на храните. В 2016 към инициатива се присъединява движението ХРАНКООП. През 2017г. с цел фокус върху хранителната грамотност на децата към инициативата се приобщава фондация „ЕкоЦентрик“. През 2018 г. като партньор се включва и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство – първата и най-голяма организация на образователни институции в областта на туризма и общественото хранене в България. 
 
 
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.