1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Грамота и приз за най-бързо растящ пазарен дял при слънчогледовите хибриди в България получи ДюПон Пионер

Грамота и приз за най-бързо растящ пазарен дял при слънчогледовите хибриди в България получи ДюПон Пионер

Нови хибриди при пролетните култури представи компанията на Борсата за семена в Добрич

Грамота и приз за най-бързо растящ пазарен дял при слънчогледовото производство в България получи фирма ДюПон Пионер. Наградата беше връчена по време на 23-та специализирана Борса за семена и посадъчен материал, организирана от Добрички панаир.

„Досега нашето име беше свързано с царевицата, тъй като там сме утвърден лидер. За 2016 г. вече станахме лидери и в търговията със слънчогледови семена в България, заяви Георги Герджиков, промоутър за ключови клиенти на Дюпон Пионер. -  Наблягаме предимно на Експрес-технологията, която е добре позната на нашите клиенти. Тя дава възможност за контрол на широколистните плевели, без да се стресират растенията при внасяне на хербицида. Все повече фермери прилагат тази технология и резултатите не закъсняха. Средните добиви през миналата година вече се движат около 350 кг/дка.“  

През миналата година фирма Пионер пусна за първи път на пазара ранния хибрид P63LE113.Той се отличава с по-високо маслено съдържание и добиви, равни или близки до популярния хибрид P64LE25. Устойчив е на всички раси мана в страната, притежава ген за устойчивост на синя китка до раса G.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.