1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Хлябът по-скъп от днес

Хлябът по-скъп от днес

Цената на насъщния зависи най-вече от цената на основната суровина - брашното

 

Хлебопроизводителите от Плевен съобщиха, че след изборната еуфория ще проведат събрание на Регионалното сдружение на хлебопроизводителите, чиято основна тема ще е цената на хляба. В петък срещата на производителите от бранша се състоя и беше взето решение за увеличение на цената на хляба в Плевен с 5 стотинки.

"Цената, която влиза в сила от 10 ноември, понеделник, е пак по-ниска от прогнозната и от тази в другите градове", коментира след заседанието Милко Георгиев, председател на Регионалното сдружение. И припомни, че при високата цена на брашното хлябът трябва да се продава в магазините по 1.20 лева за килограм.

Плевенските хлебари са взели решение за увеличение с 5 стотинки, което означава, че от днес половинката бял хляб в магазинната мрежа ще струва 0.55 лв., а типовият - 0.45 лв. Опасенията на хлебопроизводителите са, че сегашната цена на брашното от 560 лв./тон няма да се задържи дълго на това ниво и пак ще тръгне нагоре. Милко Георгиев сподели още, че им е трудно да прогнозират дали ще има следващи увеличения на цената на хляба и че всичко зависи от цената на основната суровина - брашното.

Това съобщиха от  farmer.bg за AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.