1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Иновации от Монсанто за сезон 2018

Иновации от Монсанто за сезон 2018

В Добрич компанията представи обновеното си портфолио от царевични хибриди Декалб

Въпреки трудната 2017-та, изпълнена с климатични предизвикателства като студ след сеитба и засушаване през юли, смело можем да заявим, че това беше Годината на Декалб! Така започна презентацията Нели Стоянова, представител за ключови клиенти на Монсанто. Новата генетика на компанията е оправдала високите очаквания и средните резултати от 1000-1200 кг от декар в отделните части на страната доказват това.

Достигане на пълния добивен потенциал, стабилно представяне, здрави корени и стъбла, бързо отделяне на влага – това са основните характеристики на новите царевични хибриди в портфолиото на Монсанто. DKC 4670 и DKC 5830 са двете нов ипредложения, с които се обогатява продуктовата листа на компанията. 

DKC 4670 е с ФАО 380 или относителна зрялост от 96 дни. Отличава се с висок потенциал за добив, бързо отдаване на влага и ранен цъфтеж, който спомага за по-ранно опрашване преди високите температури и суховеи.  При него няма опасност от полягане дори прr късна жътва.

DKC 5830 е хибрид, който категорично ще промени разбиранията за късна генетика. Той е с ФАО 580 или относителна зрялост от 108 дни. Притежава мощно първоначално развитие, бързо отдаване на влага в края на сезона, високо качество на зърното и толерантност на високи сеитбени норми. Подходящ е за ранна сеитба и студени почви.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.