1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. „Исперих БТ” се ангажира да изплати задълженията си към тютюнопроизводителите до края на юни

„Исперих БТ” се ангажира да изплати задълженията си към тютюнопроизводителите до края на юни

Предприятието се задължава също така ежеседмично да предоставя справка на МЗХ за извършените плащания

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с представители на „Исперих БТ” във връзка със сигнал за неизплатени количества тютюн, подаден на среща на премиера Бойко Борисов и представители на Министерство на земеделието и храните с тютюнопроизводители в Разград на 5 юни т.г. Това съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

Тогава тютюнопроизводителите алармираха за закъснели плащания от страна на „Исперих БТ” към тях и посочиха, че някой от фирмите, който са договорирали и изкупили количества тютюн, закъсняват с плащанията за кампания 2010 г. Според тях този факт е крайно обезпокоителен и ги поставя в неравностойно положение спрямо тези, които са получили заплащане за произведения суров тютюн.

По време на днешната среща зам.-министър Димитров настоя за незабавно изплащане на оставащите задължения към производителите, тъй като те се намират в изключително тежко положение и са започнали залагането на новата реколта, без да са получили плащания за предишната. Цветан Димитров заяви готовност да бъдат приложени всички механизми от страна Министерството на земеделието и храните за контрол на изплащането на задълженията.

Изпълнителният директор на „Исперих БТ” запозна зам.-министъра с положението, в което се намира управляваното от него предприятие и заяви, че и към момента въпреки финансовите трудности, които изпитва „Исперих БТ”, се извършват частични плащания към производителите. По време на срещата беше постигнато споразумение всички дължими суми от страна на „Исперих БТ” към тютюнопроизводителите да се изплатят поетапно до края на месец юни. Предприятието се задължава също така ежеседмично да предоставя справка на Министерство на земеделието и храните за извършените плащания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.