1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Изграждат свинеферма и кравеферма в община Ген. Тошево

Изграждат свинеферма и кравеферма в община Ген. Тошево

Снимка:

Очаква се до 4 месеца мащабните проекти да бъдат финализирани

Два големи проекта се реализират в момента на територията на добруджанската община Ген. Тошево, каза за AGRO.BG кметът Димитър Михайлов. Единият е за изграждане на свинекомплекс на стойност над 25 млн. лева в селата Дъбовик и Къпиново. Вече са построени фуражният завод, помощните постройки, административната сграда. Очаква се да се отворят около 60 работни места.

В свинефермата ще се отглеждат 35 хиляди прасета. Разположена е върху площ от 55 декара и в нея ще се отглеждат месодайни породи. Фуражният цех към комплекса ще обслужва всички, които се занимават със животновъдство в региона на Североизточна България. Фермата включва още шест силоза с обща вместимост 18 000 тона и шест халета за животните в двете села.

Вторият мащабен проект на територията на община Ген. Тошево е за изграждане на говедовъдна ферма в района на село Красен. Капацитетът й е за 2000 крави. Тук се очаква разкриването на 30 работни места.

На среща с инвеститорите от Австрия, Германия и България кметът Димитър Михайлов е получил уверение, че през януари-февруари 2014 г. фермите ще заработят.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.